Anem x + matemàtiques 2019-20

Un any més, APaMMs promou el cicle de tallers “Anem x + Matemàtiques”, adreçat a alumnes de 4t d’ESO amb bons resultats acadèmics (no necessàriament d’altes capacitats) que volen anar més enllà del que els ofereix l’ensenyament reglat. Els tallers es promouen paral·lelament per les associacions que formen la FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya), i compta amb el suport del CESIRE-CREAMAT (Departament d’Ensenyament). Els organitzats per APaMMs seran dissabte al matí, en horari de 10:00 h a 13:30 h, amb una pausa de mitja hora per esmorzar. Tindran lloc al Parc TecnoCampus Mataró-Maresme, carrer d’Ernest Lluch, 32, Mataró. La participació és gratuïta, per bé que restringida a 25 alumnes. Cada sessió estarà dirigida per un professor de matemàtiques en actiu. Els alumnes que participin cal que es comprometin a assistir i participar activament en totes les sessions (es controlarà l’assistència). En cada sessió s’oferirà a l’alumnat la possibilitat d’aprofundir en aspectes de les matemàtiques complementaris als del currículum oficial, tot basant-se en la resolució de problemes. Els materials han estat dissenyats per la FESPM (Federación Espanyola de Sociedades de Profesores de Matemáticas). La FESPM també s’ha encarregat de la traducció de tots els materials al català. En el web oficial del projecte, es poden veure a http://venxmas.fespm.es/ En concret, per aquest curs, des d’APaMMs es proposen els següents tallers:

Dissabte 5 d’octubre: “Per a saber-ne més, resoldre problemes”, Lluís Móra

Dissabte 9 de novembre: “Criptografia i aritmètica modular”, Miquel Maydeu (Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Vic)

Dissabte 30 de novembre: “Cartografia: les representacions de l’esfera terrestre”, Jordi Comellas (Institut Vall d’Hebron)

Dissabte 11 de gener: “Matemàtiques i cinema”, Lourdes Vidal (Institut Damià Campeny, Mataró)

Dissabte 8 de febrer: “Estadística”, Guido Ramellini (MmaCA)

Dissabte 7 de març: “Matemàtiques i literatura: El curiós incident del gos a mitjanit, de Mark Haddon”, Joan Jareño (Institut d’Alella, Creamat)

Dissabte 25 d’abril: “Entorn a la matemàtica grega: números i àlgebra”, Jordi Arnau (Institut Damià Campeny, Mataró)

Dissabte 9 de maig “Matemàtiques a la ciutat”, Charo Martín (Institut Manuel Carrasco i Formiguera)

Dissabte 6 de juny: : “Jocs, matemàtiques i estratègia”, Berta Vila (Escola Sant Pere Chanel, Malgrat de Mar)

Creiem que és una bona oportunitat per als alumnes. D’una banda, podran gaudir i descobrir les matemàtiques en contextos molt diversos i quotidians, que sovint han estat poc explorats dins l’aula. Per altre costat, possibilitarà als participants de compartir experiències amb altres nois i noies amb les mateixes inquietuds i capacitats. Si creieu que teniu alumnes a qui els pot interessar us preguem que els ho proposeu en la màxima brevetat i, un cop confirmin el seu interès, ompliu abans de final de mes el formulari de sol·licitud de plaça que trobareu al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1mwlUhzpd3cjW1kYjBI54VLIF8bVqWAuxeLeGJBYjAKg/prefill

Més endavant sereu informats de si han estat inclosos en la llista de participants.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.