Fem Matemàtiques 2021

S’acaben de publicar els problemes del concurs “FEM MATEMÀTIQUES 2021” adreçat a nois i noies de 6è de Primària i de 1r i 2n d’ESO en la pàgina https://fm.feemcat.org/. Són problemes que es resolen en grups de 3 o 4 persones i on sempre s’han de justificar els arguments. S’han d’utilitzar representacions diverses i connecten els blocs de contingut matemàtic entre ells i amb altres àmbits de coneixement. I han de comunicar els resultats en un informe que s’ha d’entregar cap al mes de febrer.

Com podeu veure, són activitats que inclouen els processos matemàtics més importants, que recull el currículum de Matemàtiques tant de Primària com de Secundària: Resolució de Problemes, Raonament i Prova, Connexions i Comunicació i Representació. A banda, sempre demanen l’ús de materials manipulables, físics o digitals.

Cal entendre la situació, formular-se preguntes, elaborar hipòtesis, intentar confirmar-les, experimentar, relacionar-les amb els models matemàtics que coneixem i formular una resposta a les preguntes que ens hem, o ens han, formulat. I comprovar que funciona.

Aquest any els problemes abracen temes de Geometria, Relació i canvi, Numeració i càlcul i Jos d’estratègia. I sempre establint moltes connexions entre ells.

Gaudiu dels problemes: 6è de Primària     1r d’ESO     2n d’ESO

 

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *