+ Mates 2020. Nova proposta

Arriben els problemes de la nova edició del +Mates, concurs de resolució de problemes adreçat a estudiants de 5è de Primària, 3r i 4t d’ESO i Batxillerat, complement del seu germà gran, per edat, Fem Matemàtiques. Aquest concurs va néixer l’any 2007 de la mà d’APaMMs i ADEMGI amb l’objectiu de proposar activitats de resolució de problemes per a estudiants de nivells diferents dels que participaven en el Fem Matemàtiques.

Aquesta activitat proposa tres problemes per treballar en grups de 3 o 4 estudiants. ÉS un concurs de desenvolupament telemàtic, un cop s’han resolt les activitats cal enviar per correu electrònic els informes elaborats a les adreces que trobareu en l’enllaç

https://sites.google.com/view/mesmates/mates-2020?authuser=0

Val a dir que en aquest enllaç també hi trobareu altres informacions a tenir en compte. En aquest web també podeu accedir als problemes que s’han proposat des del seu inici.

I per acabar, tal com ens diu els organitzadors, recordeu que en el +Mates es valora, a més de la correcció dels resultats, altres aspectes, com l’ús d’estratègies originals i la capacitat per comunicar les idees matemàtiques.

Per cert, curiositats del número 2020:

En binari:  11111100100_2

Factorització; 2 x 2 x 5 x 101

20220 = 16^2 + 42^2 = 24^2 + 38^2

Més info a https://www.wolframalpha.com/input/?i=2020

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *