+Mates 2021

La resolució de problemes és un procés fonamental en l’aprenentatge de les Matemàtiques. Això ho recull el currículum a Primària o Secundària. També és important a Infantil, el currículum s’estructura diferent, i a Batxillerat i Universitat. I per poder treballar-lo ens cal disposar de bons problemes, bones activitats, que permetin desenvolupar les capacitats dels estudiants en aquest procés. I un bon problema inclou també la resta de processos matemàtics importants: connexions, comunicació i representació i raonament i prova.

Des de fa uns anys ADEMGI i APaMMs portem a la pràctica el concurs +MATES. Concurs de resolució de problemes adreçat a 4t i 5è de Primària, 3r i 4t D’ESO i Batxillerat.

En els enllaços següents podeu accedir als problemes d’enguany:

Si voleu participar-hi, el termini d’inscripció finalitza el pròxim 31 de gener de 2021. Però feu-ho com més aviat millor!

I recordeu: Els problemes són fàcilment adaptables a diversos nivells educatius.  Si esteu a 1r o 2n d’ESO i els voleu portar a l’aula, amb petites adaptacions, adequades a l’edat i les capacitats dels vostres estudiants,  tots us poden ser útils.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *