XVIII Jornada de matemàtiques

El passat dia 2 de juliol va tenir lloc la XVIII Jornada d’APaMMs amb el títol “Dels patrons a les fórmules: buscant regularitats i relacions per explicar el món”.

En aquesta Jornada es van fer dues activitats paral·les:

  • per EI i EP es va fer un treball a partir de les ombres al pati del Tecnocampus de  Mataró en què es va descobrir el paral·lelisme dels raig de sol o l’angle de les ombres de les columnes. Amb aquest treball es va plantejar quines relacions es produien, què canviava i què es mantenia, una reflexió interessant per fer amb esl alumnes. També es van presentar un bo nombre  d’activitats difernts per fer amb les ombres.
  • per ESO es va fer un treball relacionat amb l’arqueologia: quna deurine mesurar els murs d’un poblat iber?  Com era el gerro frl qual sols tenim un petit tros? Aquestes preguntes es va resoldre fent un treball de camp al poblat iber de Cabrera de Mar i un posterior treball de camp al Tecnocampus de Mataró.

 

Per acabar la jornada es va fer una sessió conjunta de les tres etapes per valorar la importància de la continuïtat que cal mantenir entre etapes per tal de facilitar la comprensió dels difenrts conceptes per part dels alumnes.

 

Des d’APaMMs, tot i les dificultats que la situació sanitària comporten, valorem positivametn haver pogut fer aquesta jornada de manera presencial. Moltes gràcies a tots els assistents i com no al Grup Vilatzara que ha col·laborat desinteressadament en la preparació de les activitats.  Bon estiu i fins l’any vinent!

 

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *