XVII Jornada conjunta d’ensenyament de les matemàtiques

APRENEM SI I NOMÉS SI COMUNIQUEM

La comunicació i l’intercanvi d’idees per aprendre matemàtiques

#17jornadaconjunta

El Dissabte 15 d’octubre de 2022, a la Sala Prat de la Riba de l’ Institut d’Estudis Catalans tindrà lloc la XVII Jornada d’ensenyament de les matemàtiques. En cas que el nombre d’inscrits sobrepassés l’aforament de la sala Prat de la Riba, s’habilitarà un segon espai des del que es podran seguir els actes per streaming.

Organitzada per Maria Àngels Portilla Rueda (SBM-XEIX), Patricia Salvador Selma (Al-Khwarizmi), Abraham de la Fuente Pérez (SCM), Bernat Ancochea i Millet (FEEMCAT).

Inscripcions: Per usuàries de XTEC, al portal XTEC en aquest enllaç , en cas contrari, podeu anar al formulari. Amb l’assistència als actes del matí i la tarda obtindran un certificat de participació.

Programa:

8:45-9:00 Recepció

9:00-9:15 Presentació de la Jornada. La sessió del matí es desenvoluparà a la sala Prat de la Riba, a la que s’hi podrà accedir per ordre d’arribada.

9:15-10:30 Conferència Experiències d’aula sota el prisma de la comunicació, amb Cecília Calvo i Pepa Pizà.

10:30-12:00 Presentació de taules i experiències mentre esmorzem

12:00-13:00 Tallers

  • Conversa… irracional! Cesire-CREAMAT.
  • Ús de la llengua en l’ensenyament de les matemàtiques José M. Alfonso Banón (IES Llançà), Núria Planas Raig (Universitat Autònoma de Barcelona), Juan Rave Agudelo (Universitat Autònoma de Barcelona).
  • Ensenyem, comuniquem, seduïm amb la Màgia de les Matemàtiques. Manuel Simón Montesa.
  • Les paraules ens apropen al seu pensament. Gil Lorenzo Valentín (Àrea de Didàctica de la Matemàtica, Departament d’Educació i Didàctiques Específiques, Universitat Jaume I, Castelló).

13:15-14:15 Lliurament Premi Maria Antònia Canals

14:30 Dinar

16:30-17:30 Taula Rodona: El paper de la comunicació en el currículum de matemàtiques. Moderadora: Iolanda Guevara. Participants: Montse Torra, Lluis Bonet, Natalia Castellana

17:30-18:30 Tallers

  • Triteringa: el joc de connexions que et farà desconnectar. Susanna Morell Torrens (Centmat).
  • Parlant de matemàtiques per aprendre’n. Tana Serra Santasusana (Mestra i psicopedagoga, exdirectora de l’Escola Vila Olímpica, col·laboradora en el programa ARAMAT).
  • Interrail amb GeoGebra. Manel Martínez (Professor de l’Institut Sant Just Desvern) i Jordi Font (professor de Didàctica de les matemàtiques de la UB i de l’Institut Baix a Mar, Vilanova i la Geltrú).
  • Què observes? Què et demanes? Daniel Ruiz Aguilera (Universitat de les Illes Balears).

També podeu seguir l’actualitat de la jornada al twitter #17jornadaconjunta

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *