Anemx+mates

Benvolguts i benvolgudes,

Després de l’aturada dels darrers dos anys, a causa de la pandèmia, encetem un any més el programa “Anem x + Matemàtiques” de manera presencial. Aquest programa està adreçat a alumnes de 4t d’ESO amb bons resultats acadèmics (no necessàriament d’altes capacitats) que volen anar més enllà del que els ofereix l’ensenyament reglat.
Consisteix en uns tallers que es realitzaran en 8-9 sessions d’octubre a maig i que es promouen paral·lelament per les associacions que formen la FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya), amb seus amb tot el territori, i compta amb el suport del CESIRE-CREAMAT (Departament d’Ensenyament).

La participació és gratuïta, per bé que restringida a 25 alumnes. Cada sessió estarà dirigida per un professor de matemàtiques en actiu, i amb llarga experiència en treballar les matemàtiques des d’una mirada competencial. En cada sessió s’oferirà a l’alumnat la possibilitat d’aprofundir en aspectes de les matemàtiques complementaris als del currículum oficial, tot basant-se en la resolució de problemes. Aquest programa fa anys que es desenvolupa, i té el seu origen en l’antic anomenat venxmas, de la FESPM (Federación Espanyola de Sociedades de Profesores de Matemáticas) que estava emmarcat dins el programa Profundiza del Ministerio de Educación en què participà el Departament d’Ensenyament.

És una bona oportunitat per a l’alumnat, de gaudir i descobrir les matemàtiques des de contextos molt diversos i quotidians, que sovint han estat poc explorats dins l’aula. Així com per a posar-se en contacte amb nois i noies d’altres centres amb les mateixes inquietuds i capacitats S’espera que els alumnes que participin es comprometin a assistir-hi i participar activament en totes les sessions (es controlarà l’assistència), i demanem col·laboració al professorat corresponent per mantenir aquest compromís.

Concretament, els organitzats per APaMMs seran els dissabtes al matí, en horari de 10:00h a 13h, de manera presencial al TecnoCampus de Mataró (Carrer d’Ernest Lluch, 32). I els tallers i calendari del nostre territori serà els següents:

Data – TEMA – Professor/a (Centre on treballa)

15 octubre – Jocs, matemàtiques i estratègia – Berta Vila (Pere Chanel, Malgrat de Mar)

12 novembre – Criptografia i aritmètica modular – Miquel Maydeu (Col·legi Sagrat Cor de
Jesús, Vic)

3 desembre – Cartografia: les representacions de l’esfera terrestre – Jordi Comellas (Institut Vall d’Hebron)

14 gener – Matemàtiques i cinema – Alberto Herrero (Institut de Sant Pol de Mar)

11 febrer – Estadística – Guido Ramellini (MMACA)

4 març – Matemàtiques i literatura: El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon” – Joan Jareño (Institut d’Alella, Creamat)

25 de març – Matemàtiques a la ciutat – Charo Martín (Institut Manuel Carrasco i Formiguera, Barcelona)

15 d’abril – Per a saber-ne més, resoldre problemes – Marisa Monsergas (Institut Sant Pol de Mar. Actualment
Mentora Digital)

6 de maig (encara per confirmar) – Jornada conjunta comiat del Programa

Si teniu algun alumne o alumna que compleixi els requisits i tingui ganes de participar-hi, trobareu el formulari d’inscripció al següent enllaç. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Cordialment,
Lourdes Vidal Casas
Coordinadora Anem x+ Matemàtiques APaMMs
mvidal28@xtec.cat

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *